Turvallisuusalan ammattilaiset kokoontuivat Turvapäivä-tapahtumaan

Hedengren Securityn järjestämä Turvapäivä keräsi turvallisuusalan ammattilaiset yhteen. Långvikissä Kirkkonummella järjestettyyn tapahtumaan osallistui yli 150 alan ammattilaista.

Päivän avasi Hedengrenin toimitusjohtajan Marek Hintze toivottamalla kaikki tervetulleeksi ja kertomalla Hedengrenin strategiasta ja tulevaisuuden näkymistä.

Avauspuheenvuoron jälkeen Tekoäly – matkaopas johtajalle kirjan kirjoittaja Antti Merilehto antoi käytännönläheistä tietoa ja konkreettisia esimerkkejä tekoälystä ja sen hyödyntämisestä. Esitys herätti kuulijoissa paljon keskustelua ja ajatuksia tekoälyn tuomista mahdollisuuksista turvallisuusalalla. Antin viesti oli se, että jokaisen kannattaa tutustua aiheeseen ja ymmärtää, että erilaiset tekoälyä hyödyntävät ratkaisut ovat jo nyt osa meidän arkipäivää. Yksi tapa tutustua aiheeseen on osallistua Reaktorin ja Helsingin Yliopiston suunnittelemalle ilmaiselle Elements of AI -verkkokurssille.

Keskustelu tekoälystä jatkui myöhemmin myös yhteistyökumppaneiden Milestone Systems, Mirasys, Hikvision, Sony Video Security Solutions ja Bosch Security Systems edustajien paneelikeskustelussa. He pohtivat mm. sitä mihin tekoälyä tarvitaan, miten kasvojentunnistusta hyödynnetään ja miten tekoäly muuttaa videovalvontaa tulevaisuudessa.

Päivän aikana kuultiin lisäksi Hedengren Securityn asiantuntijoiden puheenvuoroja. Klaus Björkman puhui tulevaisuudenkestävästä kulunhallinnasta ja erilaisista lukijatekniikoista. Peter Malmelin valotti kuulijoille paloilmoitin- ja poistumistievalaistusjärjestelmän uusimisen mahdollisuuksia erityisesti saneerauskohteissa ja perusteli, miksi yksi järjestelmä on enemmän kuin kaksi järjestelmää.

Helsingin poliisin, rikosylikonstaapeli Kenneth Erikssonin esitys ”Murtovalvontaa rysän päältä” antoi vinkkejä siitä, mitä kannattaa huomioida turvajärjestelmiä suunniteltaessa. Hänellä on pitkä kokemus rikollisten kanssa toimimisesta ja hän toi terveisiä kentältä, jossa turvatekniikalla on merkittävä rooli rikosten selvittämisessä. Kennethin esityksen jälkeen Jukka Routtu esitteli muutamia uusia tuotteita murtovalvontaa edustavilta päämiehiltä.

Päivän päätteeksi olympiapikaluistelija Mika Poutala inspiroi kuulijoita tunteita herättävällä puheenvuorollaan menestyksen vaatimuksista ja voittavan perustuksen luomisesta. Mikan ajatuksiin kannattaa tutustua tarkemmin hänen kirjansa avulla. Hänen tarinastaan löytyy monia ulottuvuuksia niin työelämään kuin henkilökohtaiseen kasvuun ja kehittymiseenkin.

Tapahtuman päätti Hedengren Securityn toimitusjohtajan Willy Grönqvistin yhteenveto päivän asioista, jonka jälkeen ilta jatkui seurustelun ja illallisen äärellä.

Tapahtuman juonsi urheilutoimittaja Mervi Kallio. Kiitämme kaikkia Turvapäivään osallistuneita asiakkaita, päämiehiä ja kumppaneita! Mikäli olet kiinnostunut aiheista tarkemmin, otathan yhteyttä Securityn myyntiin security@hedengren.fi.

2019-06-07T14:33:58+00:00 kesäkuu 7, 2019 |